SportNogometŠpanija bolja od Italije u polufinalu EP

Španija bolja od Italije u polufinalu EP

Mlada reprezentacija Španije je drugi učesnik finala Evropskog prvenstva u Poljskoj za fudbalere do 21 godine, nakon pobjede rezultatom 3:1 nad Italijom. U velikom derbiju igranom u Krakovu, sve interesantno je viđeno u drugom poluvremenu. U prvom dijelu je bilo šansi, ali ne i pogodaka. Na startu je dominirala Italija, ali je Španija bila mnogo konkretnija.

U 53. minuti fudbaler Atletica iz Madrida Saul Niguez je postigao lijep pogodak i tako matirao Milanovog Gigija Donnarummu za vodstvo Španije. Ipak, Italijani se tradicionalno nisu predali. Već u 62. minuti Federico Bernardeschi je poravnao rezultat nakon odličnog solo prodora. Prilikom šuta je imao dosta sreće, ali ni to nije pomoglo Azzurrinima da izbore finale Eura. U 65. minuti Saul je pogodio nakon asistencije Deulofeua za novo vodstvo Španaca, a hat-trickom fudbaler Atletica je zapečatio sudbinu Italijana na Euru na koji su doputovali sa visokim ambicijama. Vrijedi napomenuti da je Italija posljednjih pola sata igrala sa igračem manje, pošto je Interov Roberto Gagliardini zaradio drugi žuti karton. Tako se Španija pridružila Njemačkoj u velikom finalu Evropskog prvenstva u Poljskoj. Prethodno su Nijemci bili bolji od Engleza nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE