SvijetEvropaŠpanska policija zaplijenila 10.000 komada oružja

Španska policija zaplijenila 10.000 komada oružja

Španska policija prebrojala je više od 10.000 komada oružja, među kojima granate i protuavionske mitraljeze namijenjene organiziranom kriminalu i teroristima i zaplijenjenog u januaru na sjeveru zemlje.

U policiji kažu da je zapljena povezana s istragom o napadu na židovski muzej u Bruxellesu u kojem su četiri osobe ubijene 24. januara 2014.

U akcijama je uhapšeno pet osoba koje su legalno kupovale nekorišteno oružje, sastavljale ga i prodavale grupama organiziranog kriminala i terorističkim organizacijama, stoji u saopćenju, prenosi Hina.

Atentat na Židovski muzej Bruxellesu izveo je Francuz Mehdi Nemmouche, uhapšen nekoliko dana kasnije u Marseilleu.

Trgovci oružjem imali su radionicu u kojoj su sklapali kupljeno oružje. Nađeno je 9.000 pušaka, oko 400 granata i bombi, revolveri i pištolji te instrumenti za falsificiranje serijskih brojeva oružja i pripadajuće dokumentacije.

visoko.ba/Fena


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE