SportKošarkaSparsi i Igokea u finalu Lige mladih

Sparsi i Igokea u finalu Lige mladih

Juniori Omladinskog košarkaškog kluba Spars plasirali su se u finale Lige mladih, nakon što su u današnjem polufinalu deklasirali vršnjake Širokog Brijega s 92:56.

U meču za plasman u finale sarajevski tim je predvodio mladi bh. reprezentativac Edin Atić koji je postigao 20 poena, šest skokova i tri asistencije. Raspoložen je bio i Fahrudin Manjgafić koji je dodao 19 poena, te po dva skoka i asistencije.

U ekipi Širokog istaknuo se Josip Leko s 18 poena i tri skoka.

Spasi će u finalnom meču odmjeriti snage s ekipom Igokee, koja je u drugom polufinalnom meču bila bolja od ekipe Rookia rezultatom 63:55.

Igoeku je u tom meču predvodio Žarko Rajković sa 16 poena i šest skokova, dok je Darko Talić dodao 14 poena, devet skokova i tri asistencije.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE