SportKošarkaSparsi savladali košarkaše Kaknja u polufinalu Kupa BiH sistem A rezultatom 74:79

Sparsi savladali košarkaše Kaknja u polufinalu Kupa BiH sistem A rezultatom 74:79

Večeras je u sportskoj dvorani u Kaknju odigran susret polufinala Kupa BiH sistema A, u kojem su snage odmjerili košarkaši domaćeg Kaknja i Sparsa. Iako su Kakanjci, zbog domaćeg terena i pobjede protiv Sparsa u ligi, bili blagi favoriti na večerašnjem susretu, gosti iz Sarajeva uspjeli su izboriti finale kupa, savladavši Kakanj rezultatom 74:79.

Pet minuta utakmice bilo je dovoljno da gosti iz Sarajeva pokažu svoju nadmoć, te su u tim momentima imali rezultatsku prednost od 11:13, no do kraja prve dionice košarkaši Kaknja uspijevaju da se vrate u igru i preuzmu vodstvo te je prva četvrtina završena rezultatom 27:21 u korist domaćih. Do poluvremena je vođena velika borba, a na odmor gosti odlaze sa sa jednim poenom prednosti pri rezultatu 46:47.

Treća i četvrta dionica donose nastavak velike borbe iz prvog poluvremena, pa je tako na pet minuta prije kraja utakmice tim iz Sarajeva preokrenuo rezultat u svoju korist prešavši iz tadašnjeg vodstva od 65:66 u konačnu ofanzivu koja ih je odvela do pobjede rezultatom 74:79.

Najbolji pojedinci u redovima Sparsa bili su Gajić sa 21 poenom, te Brown sa 18 i Hodžić sa 14 poena, dok su ekipu Kaknja predvodili Palavra sa 16 i Tomić sa 12 poena.

Inače, Sparsi su ovom pobjedom izborili finale Kupa BiH sistema A, u kojem će snage odmjeriti sa ekipom Slobode, a do naslova prvaka Kupa BiH očekuje ih, ukoliko pobjede protiv slobode, završni turnir protiv pobjednika kupova RS i HZHB.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE