SvijetRegijaSpecijalno tužiteljstvo pokrenulo istragu protiv VMRO-DPMNE

Specijalno tužiteljstvo pokrenulo istragu protiv VMRO-DPMNE

Za navodno pranje novca glavni osumnjičeni je lider stranke Gruevski zbog toga jer je, smatra Specijalno tužiteljstvo, znao da se ta stranka financira protiv zakona te je time počinio kazneno djelo “zloupotreba službenog položaja, prenosi Tanjug.

Pored Gruevskog, osumnjičeno je još 13 osoba.

Od 2009. do 2015. godine, stranka je, kako se navodi, zaključila 71 kupoprodajni ugovor o nepokretninama, koji su isplaćeni nezakonito stečenim novcima.

“Postoji osnovana sumnja da je stranka novac prisvajala kroz gotovinska plaćanja, pri čemu su na uplatnicama unošeni netočni podaci te da je na taj način uzeto skoro 4,9 milijun eura”, rečeno je iz Specijalnog tužiteljstva.

Pored Gruevskog, među osumnjičenima su i direktori Centra za VMRO-DPMNE Ilija Dimovski i Ivo Kotevski te generalni tajnici Emil Dimitriev i Kiril Bozinovski.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE