Lokalne TemePolitikaSpisak svih planiranih prihoda i rashoda općine Visoko prilagođen ličnim a ne...

Spisak svih planiranih prihoda i rashoda općine Visoko prilagođen ličnim a ne općim interesima

Druga sjednica Općinskog vijeća bit će održana danas (2. decembra) sa početkom u 16 sati. Najinteresantnija od šest tačaka dnevnog reda svakako je Nacrt Budžeta Općine Visoko za 2017. godinu.

Iako tek u formi Nacrta, interesantno je pogledati i naslutiti kako buduća vlast ima namjeru da troši javni novac.

Pa tako recimo prvo što nam pada u oči jeste povećanje izdataka za plate uposlenika Općine od 10%.

Zatim izdaci u iznosu od 300.000KM za otkup zemljišta za vodovod.

Još uvijek se planira prodaja starog Obdaništa u vrijednosti od 1.000.000KM !?

Izdvajanja za poljoprivredu se smanjuju sa 70.000KM na 50.000KM. (Usporedbe radi u Tešnju se za poljoprivredu izdvaja 300.000KM).

Interesantno i sa namjerom da se neko novi uhljebi na mjestu direktora KSC “Mladost” izdvajanja za ovu ustanovu sa 150.000KM povećavaju se na 200.000KM.

Vjerovatno iz osvetničkih razloga i želje za smjenom aktuelnog direktora Doma zdravlja, a što će prema našim saznanjima imati i sudski epilog za ovu ustanovu je predviđeno bijednih 20.000KM, premda i onih ranijih 50.000KM nije ispoštovano. A kako saznajemo na relaciji Dom zdravlja – Općina Visoko već su aktuelne i krivične prijave.

Prije četiri godine potpisivali smo peticiju u ispravnoj i opravdanoj borbi za subvencioniranje za prevoz džaka. Sad se u budžetu ta stavka smanjuje sa 300.000KM na 150.000KM i pitanje je ima li se opet neko pobuniti protiv ovoga ako znamo kako se glasalo na prvoj sjednici vijeća i ko je kako glasao.

Odsutnost od stvarnosti, nepoznavanje osjećaja za javni interes i opće dobro, karakteristike su budućeg budžeta bar u njegovom Nacrtu. Ostaje da vidimo kako će na sve reagovati koalicione sluge režima i opozicija.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE