SportOstali sportoviSplićanka Lidija Lijić postavila novi Guinnessov rekord u ronjenju

Splićanka Lidija Lijić postavila novi Guinnessov rekord u ronjenju

Pod ledenim pokrivačem debljine 31 cm i na temperaturi od samo 2 stupnja Celzija, Hrvatica Lidija Lijić je oborila postojeći Guinnessov rekord u disciplini ronjenje na dah ispod leda s perajama u daljinu na jezeru Weissensee, Austrija.

– Uvjeti za ronjenje su bili dobri, a zahvaljujući odličnoj organizaciji i sigurnosnim uvjetima osjećala sam se sigurno. U početku mi je bilo hladno, međutim isplatilo se jer sam postavila novi Guinnessov rekord – rekla je Lidija Lijić, prenosi HRT.

Splićanka Lidija Lijić, višestruka svjetska rekorderka u ronjenju na dah, evropska i svjetska prvakinja, instruktorica ronjenja na dah, svojoj renomiranoj ronilačkoj karijeri pridružila je i Guinnessove rekorde u ronjenju na dah ispod leda.

U disciplini dinamika ronjenje na dah ispod leda s perajama u daljinu oborila je postojeći rekord koji je iznosio 120 metara i postavila novi od 123 metra.

visoko.ba/Fena


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE