ZDKSporiji saobraćaj na A1 Kakanj-Zenica Jug (Donji Tičići) zbog čišćenja kolovoza

Sporiji saobraćaj na A1 Kakanj-Zenica Jug (Donji Tičići) zbog čišćenja kolovoza

Aktuelni su radovi na čišćenju kolovoza na dionici autoputa A-1 Kakanj – Zenica Jug u mjestu Donji Tičići. Saobraćaj se na navedenoj dionici odvija sporije, u oba smjera jednom trakom.

Na ostalim putevima u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Frekvencija vozila pojačanog je intenziteta u gradskim centrima. Vozači se upozoravaju na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolovoz, posebno na putevima preko planinskih prevoja, kao i na dionicama koje prolaze kroz usjeke. Izdvajaju se putni pravci: Jajce-Banja Luka, Konjic-Drežnica, Srbljani-Bosanska Krupa, Sarajevo-Foča i Travnik-Karanovac. Na putnim pravcima Glamoč-Mlinište, Prozor-Jablanica i Drežnica-Mostar, skreće se pažnja na povremene jake udare vjetra.

Apeluje se na maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Danas se izvode radovi na miniranju terena na magistralnom putu M-5 na lokaciji industrijske zone Gorinčani kod Bosanskog Petrovca. Od 13 do 16 sati, dolazit će do petominutnih obustava saobraćaja.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Još uvijek traju radovi na području Hrvatske na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega se tokom dana na tim prijelazima povremeno saobraća usporeno, saopćeno je iz BIHAMK-a.  


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE