SportDržavni TimSportisti Specijalne Olimpijade BiH u Austriji osvojili 14 medalja

Sportisti Specijalne Olimpijade BiH u Austriji osvojili 14 medalja

Sportisti Specijalne Olimpijade BiH doputovali su danas u Sarajevo nakon učešća na Zimskim olimpijskim igrama u Austriji sa 14 osvojenih medalja.

Izvršna direktorica Specijalne olimpijade BiH Kada Delić-Selimović rekla je novinarima da je među tih 14 medalja pet zlatnih, tri srebrne i šest bronzanih.

– Kada smo polazili rekli smo da idemo skromno a vratili smo se preponosno sa 14 medalja – istakla je Delić-Selimović.

Naglasila je dvije zlatne medalje Edne Šunjić u slalomu i veleslalomu, zlatne medalje Edite Dikonja i Kristine Klačar u nordijskom trčanju, kao i zlatnu medalju Andrije Radoša u disciplini Super G.

Srebrene medalje osvojili su Sanela Ćorović, Hiba Sultanović, Radenko Savanović i Sanela Ćorović – svi u nordijskom trčanju.

Osvajači bronzanih medalja su Merima Osmanović – 2 bronzane u slalomu i veleslalomu, Spomenko Martinović u slalomu, te Radenko Savanović, Selmedina Berišaj i Hiba Sultanović u nordijskom trčanju.

Delić-Selimović je pohvalila dobru organizaciju igara i izrazila nadu da će neke od narednih biti održane u Sarajevu.

visoko.ba/Fena


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE