Lokalne TemeSport"Sportske igre mladih" u subotu stižu u Visoko

“Sportske igre mladih” u subotu stižu u Visoko

Sedme po redu Sportske igre mladih i ove godine će biti održane u preko 40 gradova širom naše zemlje, a među tim gradovima, po šesti put zaredom našlo se i Visoko. Visoko će mlade sportiste ugostiti u subotu 29.jula i to u KSC „Mladost“ Visoko, te na stadionu „Luke“, a više o ovogodišnjim Sportskim igrama mladih, te dijelu koji će biti održan u našem gradu, kazao nam je Kenan Ahić, koordinator igara.

– Ove godine planirana su takmičenja u nogometu, rukometu, te takmičenje u igri Između dvije vatre, ukoliko bude interesanata. Na igre se mogu prijaviti djevojčice i dječaci i to uzrasta 2002.godište i mlađi, te 2006.godište i mlađi. Planirano je da se rukometne utakmice odigraju u dvorani, dok je nogomet planiran da se igra na stadionu, na terenu sa umjetnom travom, gdje ćemo napraviti dva terena i igrati utakmice. Ovom prilikom pozivam sve klubove, kao i škole nogometa da prijave svoje ekipe na ovo takmičenje. – kazao nam je Ahić. Najbolje ekipe i ove godine će izboriti nastup u finalu u Sarajevu, a finalna takmičenja počinju 8.augusta. – Interes je da se prijavi što više djece, da dođu, prijave se, te uz druženje stiču nova prijateljstva, ali i sportske i takmičarske navike. Pobjednici iz Visokog obezbijedit će plasman u finale u Sarajevu, gdje će najbolje ekipe provesti tri dana, a prijevoz, smještaj i hrana su obezbijeđeni. I u Visokom smo obezbijedili užine, vodu i sokove za sve takmičare, tako da je sve spremno za nastavak najljepše sportske priče u našem gradu i našoj zemlji. – pojasnio nam je koordinator Sportskih igara mladih, Kenan Ahić.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE