SportNogometSrbijanski fudbaleri prošetali Tiranom, upitno odigravanje utakmice

Srbijanski fudbaleri prošetali Tiranom, upitno odigravanje utakmice

Fudbaleri Srbije prošetali su danas ulicama Tirane u blizini hotela Sheraton uz maksimalno policijsko osiguranje, no odigravanje utakmice još uvijek je upitno, javljaju srbijanski mediji.

Dio grada gdje se nalazi hotel potpuno je blokiran i nemoguće mu je prići, a osiguravaju ga zajednički jake albanske i srbijanske policijske snage.

U međuvremenu, delegacija Fudbalskog saveza Srbije se nalazi u Elbasanu na posljednjem sigurnosnom sastanku uoči večerašnje utakmice, javlja Tanjugov reporter iz Tirane.

Na sastanku, koji je uobičajen prema pravilima UEFA-e. su predstavnici domaćeg saveza, lokalne policije, ali i komesar za sigurnnost UEFA-e.

Podsjetimo, autobus sa fudbalskim reprezentativcima Srbije kamenovan je sinoć u Tirani na putu od aerodroma do hotela. Tokom incidenta niko nije povrijeđen, samo je slomljen prozor na autobusu.

Komesar za sigurnost FSS Mirkov ne isključuje mogućnost da se utakmica protiv Albanije u Elbasanu i ne odigra.

“Svi smo zabrinuti zbog incidenta i razmatramo situaciju da ne dođe do novog. Tražili smo dodatne garancije i u zavisnosti od dešavanja preduzet ćemo odgovarajuće mjere”, izjavio je Mirkov.

Utakmica bi se trebala igrati večeras u Elbasanu od 20:45 sati.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE