ZDKSportStadion Mladosti je poput Old Trafforda za druge bh. travnjake!

Stadion Mladosti je poput Old Trafforda za druge bh. travnjake!

Danas su se završavali posljednji radovi na stadionu FK Mladost Doboj Kakanj pred sutrašnju utakmicu sa Sarajevom, prvu na domaćem terenu u Premijer ligi BiH.

Stadion je danas obišla i ekipa iz FK Sarajevo i nisu mogli sakriti oduševlljenje urađenim. Jedan od direktora sarajevskog tima rekao je: ”Ovaj stadion je poput Old Trafforda za sve druge bh. travnjake.”

Ukupan kapacitet stadiona trenutno je 3.500 sjedećih mjesta. Prema najavama iz FK Mladost organizovano na utakmicu dolazi 700 navijača Sarajeva, a najavljeno je još oko 20 kombija i 100 automobila.

”O važnosti utakmice nije potrebno govoriti. Dovoljna je činjenica da ćemo dočekati prvaka države. U toku ove sedmice odmorili smo ključne igrače kroz Kup. Izuzev Hadžića, Musića i Ramovića odmorio sam sve igrače koji će konkurisati za početnu postavu protiv Sarajeva. Vjerujem da ćemo jednom dobro igrom i požrtvovanošću izboriti pozitivan rezultat. Rasterećeni smo što se pritiska tiče jer igramo protiv prvaka i svaki rezultat u kojem nećemo izaći kao gubitnici je odličan za nas. ” rekao je Ibro Rahimić, trener tima iz Doboja kod Kaknja.

Utakmica počinje u 13:30 sati. Cijena ulaznice za zapadnu tribinu je 5,00 KM, a za sjevernu 7,00 KM.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE