ZDKStart-up dan „KRENI” u Zenici

Start-up dan „KRENI” u Zenici

Start-up dan „Kreni“ je jednodnevna aktivnost koja će okupiti vodeće aktere iz različitih područja društveno-odgovornog poslovanja, ali također i preduzetnike, inovatore, kreativce, lidere i poslovne entuzijaste u raznim poslovnim kategorijama.

Učesnici ovog projekta će imati priliku predstaviti svoje biznis ideje iz različitih oblasti koje imaju komponentu društvene odgovornosti kako bi pomogli svojoj zajednici. Uz pomoć stručnjaka koji podstiču društveni razvoj, kreiraju poslovna rješenja i posjeduju znanje, vještine i kontakte koji utiču na ekonomske promjene u BiH, osobe sa najboljim idejama će imati priliku da dobiju savjete kako da na najbolji način projekti budu integrisani u njihovim zajednicama.

Program start-up dana počinje u 10:00, a ljubazno molimo predstavnike medija da dođu u 09:45. Izjave će dati:

1. Majda Ganibegović, voditeljica projekta, UNDP BiH

2. Edin Mehić, suosnivač, Networks

3. Emina Talić, osnivačica, Abakus

Start-up dan je jedna od aktivnosti u okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ koji predstavlja zajednički projekat Vlade Švicarske i Vlade Švedske u vrijednosti od 14,5 miliona KM, a sprovodi ga Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP). Cilj projekta je povećanje demokratskog i direktnog učešća građana Bosne i Hercegovine u lokalnoj upravi, jačanje odgovornosti općinskih vlasti i poboljšanje infrastrukture i usluga na nivou mjesnih zajednica. 142 mjesne zajednice i 25 jedinica lokalne samouprave širom zemlje učestvovati će u prvoj fazi projekta, čime će se doprinijeti poboljšanju kvalitete života 300.000 ljudi širom zemlje.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE