BiHPolitikaStefanović: Vlada Srbije još uvijek nije zauzela stav o tužbi BiH

Stefanović: Vlada Srbije još uvijek nije zauzela stav o tužbi BiH

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović ocijenio je da nije u duhu dobrokomšijskih odnosa eventualni zahtjev BiH za reviziju tužbe protiv Srbije za agresiju i genocid pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu, javljaju beogradski mediji, prenosi Patria.

On je rekao novinarima u Beogradu i da Vlada Srbije još uvek nije zauzela zvaničan stav o tim najavama iz BiH.

“Vlada Srbije nije još uvijek zauzela stav i mislim da će se izjasniti kada se to i dogodi”, rekao je Stefanović, koji je i potpredsjednik vlade.

Stefanović je, napominjući da govori u lično ime, ocijenio i da takav potez BiH ne bi bio u duhu dobrih komšijskih odnosa, pomirenja, regionalne stabilnosti i ekonomskog razvoja u regionu.

nap.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE