ZanimljivostiStigla prva prozirna kafa

Stigla prva prozirna kafa

Kafeđije mogu ubuduće uživati u punom ukusu najfinije Arabica kafe i to bez negativnih učinaka koje ovaj popularni kofeinski napitak ima na zube, prenose mediji.

Inovativnu kafu izumili su Slovaci, braća Adam i David Nagy.

“Pijemo puno kafe, ali smo se poput mnogih dugo borili sa žutim mrljama koje ostavljaju na zubima. Na tržištu nije postojalo ništa što bi moglo odgovarati našim potrebama pa smo odlučili sami napraviti recept”, izjavio je David za Evening Standard.

Potencijalnim klijentima poručuju da u postupku ne koriste hemikalije već se služe fizikalnim promjenama, te da kafa ne sadrži ni prezervative ni zaslađivače.

Ova kafa bez boje se može kupiti u lancu Whole Foods i robnoj kući Selfridges&Co u Velikoj Britaniji.

visoko.ba/Fena


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE