Naslovnica Preporuka Like Stiže era nov...

Stiže era nove televizije: Američki CNN kreće sa emitiranjem vijesti u virtualnoj stvarnosti

67
PODIJELI

Američka TV kuća CNN (Cable News Network), dio koncerna Time Warner, objavila je da je pokrenula sekciju namijenjenu distribuciji vijesti u tehnologiji virtualne stvarnosti.

Odjel koji će se baviti ovim novim načinom snimanja i prenošenja vijesti iz cijelog svijeta dobio je i svoj web na adresi cnn.com/vr, a osim tamo svoj će sadržaj prenositi i putem nove platforme CNNVR koja je dostupna putem iOS i Android aplikacija, kao i specijaliziranih rješenja za Samsung GearVR, Oculus Rift i Google Daydream.

CNN ima timove bazirane u velikim svjetskim centrima (New York, Atlanta, London, Hong Kong, San Francisco, Dubai, Johannesburg, Tokio, Peking), koji će od tamo pokrivati najznačajnije događaje iz svih dijelova svijeta, snimati ih putem videa u 360° i donositi gledateljima nove sadržaje svakog tjedna.

Tijekom posljednjih godinu dana, hvale se iz CNN-a, na ovaj su način prenosili više od 50 događaja, koje je samo putem Facebookove mogućnosti gledanja VR videa popratilo preko 30 milijuna ljudi. Ovo je očito ohrabrilo medijsku kuću na veliki korak izrade posebne VR platforme kojom će ubuduće svojim gledateljima prenositi najzanimljivije vijesti iz cijelog svijeta.

visoko.co.ba/slobodna-bosna.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.