ZDKPolitikaStručna služba Skupštine ZDK: Saopštenje sa 38. sjednice Skupštine ZDK

Stručna služba Skupštine ZDK: Saopštenje sa 38. sjednice Skupštine ZDK

Na dnevnom redu Skupštine Zeničko-dobojskog kantona koja je zasjedala 28.02.2017. godine našlo se jedanaest tačaka dnevnog reda. Na ovoj sjednici Skupština je utvrdila svoje mišljenje u okviru procedure za donošenje Nacrta Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu Federacije Bosne i Hercegovine. Mišljenje Skupštine Zeničko-dobojskog kantona u okviru ove procedure je utvrđeno uvažavajući, predhodno data mišljenja resornog kantonalnog ministarstava koja je prihvatila Vlada Kantona, a koja su i sastavni dijelovi mišljenja koja je uvtrdila i Skupština Kantona radi provođenja daljnje propisane procedure na nivou Federacije Bosne i Hercegovine.

 

U nastavku je razmatrana Inicijativa Amila Buljubašića, poslanika u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona za donošenje Zakona o izmjeni i dopuni Zakona o porezu na promet nekretnina. Ova inicijativa nije dobila potreban broj glasova poslanika u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona da bi bila prihvaćena.

Nakon završene druge tačke dnevnog reda utvrđeno je da, broj prisutnih poslanika na Skupštini nije dovoljan da bi u skladu sa Poslovnikom Skupštine, sjednica mogla biti nastavljena, nakon čega je uslijedio prekid, a Kolegij Skupštine će u skladu sa Poslovnikom, donijeti odluku o datumu nastavka 38. sjednice Skupštine Zeničko-dobojskog kantona.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE