Naslovnica ZDK Politika Suad Huskić, ...

Suad Huskić, načelnik općine Tešanj: Sve više zapošljavamo, radimo i izvozimo, a porezi u Tešanj se jednako ili manje vraćaju u budžet

108
PODIJELI

Ove godine opet bolje i sadržajnije u odnosu na prethodne godine, pojačani za partnerstvo sa Njemačkom. Brojne zvanice, delegacije, poslovni partneri i građani su prisustvovali otvorenju sajma. Nadam se da su iz naše općine ponijeli dobre utiske i pozitivnu energiju, koja treba svima nama i Tešnju i cijeloj BiH.

Sajam još traje, a utisaka je mnogo…

Moj POZIV svima: Posjetite sajam i podržite ekonomski razvoj, i sve ono što 11.500 osoba radi širom općine Tešanj!

Dio obraćanja koje sam imao: “Nama u Bosni i Hercegovini ne treba čudo, nama trebaju rad i saradnja. I neće to nikad i niko uraditi umjesto nas! Jedino mogu uraditi s nama.
Pred nama u Tešnju su sada novi izazovi i nove teme: kvalificiranost i dostupnost radne snage, uslovi i cijena rada, brzina pristupa Evropskoj uniji, brzina kojom javni sektor može razvijati poslovnu infrastrukturu. Brzi privredni razvoj nam je postavio novi izazov i u oblasti zaštite životne sredine… poput rješavanja otpadnih voda za cijelu općinu – (projekat vrijednosti preko 20 miliona KM), poput potrebe razvoja novih poslovnih zona. Pripremamo i projekte javno-privatnog partnerstva.

Želim javno reći pred Premijerima i predstavnicima institucija da općina Tešanj sve teže može pratiti razvoj ekonomije, jer naši porezni sistemi i pozicija općina ne slijede ekonomske niti prirodne zakonitosti. Iz godine u godinu sve je više zaposlenih, sve više radimo, investiramo i izvozimo, a porezi se jednako ili manje vraćaju u Tešanj i budžet općine je skoro isti.”

Izvor: Facebook / Suad Huskić

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.