SportNogometSušićev Genk bolji od Milićevićevog Genta

Sušićev Genk bolji od Milićevićevog Genta

U duelu bh. reprzentativaca, Sušića i Milićevića, u okviru belgijskog prvenstva, Genk je a 2:0 slavio protiv Genta. Milićević je odigrao kompletan susret, dok je Sušić upisao nastup tek u 90. minuti meča. Pitanje pobjednika vrlo brzo je riješeno, a u kojem smjeru bi utakmica mogla ići najavio je u 19. minuti Pozuelo golom za vodstvo od 1:0. Nakon 26. minuta igre na semaforu je već stajalo 2:0 za Genk, a iz penala je bio siguran Karelis.
Do poluvremena nije bilo promjena, a u nastavku nismo vidjeli promjenu rezultata. U nastavku gosti su pokušali smanjiti rezultat i vratiti se u igru, ali bez većeg uspjeha pa je utakmica završena rezultatom iz 26. minute.
Danijel Milićević je standardno zauzeo svoje mjesto na desnom krilu svoje ekipe i odigrao svih 90. minuta, dok je Tino-Sven Sušić u igru ušao na početku sudijskog vremena kada je zamijenio strijelca prvog gola. Gent je na 7. mjestu sa 32 boda, četiri više od Genka koji je na 9. poziciji.

(scsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE