Lokalne TemeSportSutra u Visokom: Drugi Bosna Open 2017 i Dan Guinnessovih i svjetskih...

Sutra u Visokom: Drugi Bosna Open 2017 i Dan Guinnessovih i svjetskih rekorda

Povodom održavanja Drugog Taekwondo Bosna Opena 2017. i Dana Guinnessovih i svjetskih rekorda danas je u JU KSC “Mladost” održava press konferencija na kojoj su organizatori manifestacije govorili o ovom velikom danu za Visoko, ali i Bosnu i Hercegovinu.

Naime, u subotu 25. marta 2017. godine od devet sati počinje Bosna Open 2017. Preko 450 takmičara iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Njemačke takmičit će se u nekoliko disciplina, a od 14 sati počinje obaranje Guinnessovih rekorda.

Edin Kajević – Kaja će pokušati oboriti Guinnessov rekord u razbijanju doza limenki, u minuti, laktom. Kajević će pokušati oboriti trenutni rekord Pakistanca Muhameda Rashida sa 77 doza u minuti.

Žarko Janković i Ado Dulas će u duelu pokušati oboriti razbijanje siporeks ploča s jajetom u ruci. Dulas će pokušati oboriti svjetski rekord kojeg drži Janković.

Suad Bajrić i Kerim Ahmedspahić, mladi bosanskohercegovački sportisti su također uzeli učešće u obaranju rekorda. Bajrić će stojeći na glavi,a vrteći košarkaške lopte stopalima pokušati oboriti rekord Nijemca Cino Ozguvenca, koji je lopte vrtio 20,20 sekundi.

Ahmedspahić će pokušati oboriti rekord u razbijanju siporeks ploča glavom, sa saltom unaprijed, a rekord drži Nijemac Oliver Grimsehl.

Za sve takmičare obezbijeđene su medalje i pohvale, a organizatori se prije svega nadaju korektnim borbama i lijepom druženju, a naravno i rekordnim rezultatima.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE