ZDKKulturaSvečano obilježavanje nove školske i akademske godine u ZDK-u

Svečano obilježavanje nove školske i akademske godine u ZDK-u

Početak nove školske godine u svim osnovnim i srednjim školama na području Zeničko-dobojskog kantona, kao i početak akademske godine na Univerzitetu Zenica i svim viskoškolskim ustanovama koje rade u ovom kantonu, bit će obilježen intoniranjem državne himne uz isticanje adekvatnih simbola i državnih obilježja.

Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK-a, kao i Sindikat zaposlenika u obrazovanju, podržalo je inicijativu zastupnika Jasmina Duvnjaka da se početak nastave na početku i polugodištu obilježi svečano isticanjem zastava na jarbolima u školskim dvorištima i na taj način u svim prostorima škola i himnom obilježi novi edukativni ciklus generacija, piše FENA.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE