Naslovnica Foto Korner Svečano obilj...

Svečano obilježen Dan škole MSŠ “Hazim Šabanović”: Za učenicu generacije proglašena Elma Smailagić

695
PODIJELI

Velikom svečanošću i predstavljanjem nagrada za profesore i učenike, koji su u prethodnoj godini predstavljali školu na najbolji način, danas je upriličena svečanost povodom 9. maja – Dana škole Mješovitog srednjoškolskog centra “Hazim Šabanović”.

MARKETING

Sanela Slijepčević, direktorica ove škole izrazila je veliko zadovoljstvo brojnim uspjesima profesora i učenika, te se zahvalila svima koji su u prethodnoj godini pomagali rad ove odgojno-obrazovne ustanove.

“I ove godine smo obilježili Dan škole na jedan svečani način. To je, ustvari, naša svečana sjednica na kojoj proglašavamo učenike generacije, dodjeljujemo diplome najzaslužnijim učenicima. Ove godine smo u zasluženu mirovinu ispratili pet naših kolega, koji su svojim radom svih ovih godina svesrdno pomagali našu školu”, istakla je direktorica Slijepčević za Visoko.co.ba.

Ona je dodala i kako je ove godine ispraćena još jedna generacija učenica i učenika, među kojima je 122 učenica i učenika iz tehničkih škola, te 128 učenica i učenika iz stručnih škola.

 

Pored učenika, u mirovinu je ispraćeno pet profesora i to: Novica Vidaković, Đemal Šabanović, Hamdo Gostevčić, Husejn Dreca, te Edina Begić. Njima su uručeni prigodni pokloni, kao i zahvalnice za dugogodišnji rad.

Nakon toga, pristupilo se dodjeli nagrada i priznanja zaslužnim profesorima i učenicima, a cijela svečanost krunisana je proglašavanjem učenice 46. generacije stručnih i 37. generacije tehničkih škola.

Ovog puta, to vrijedno priznanje dodijeljeno je Elmi Smailagić, za koju je Nastavničko vijeće škole ocijenilo da je tokom prethodne četiri godine uspješno savladala školsko gradivo, te sa mnogo uspjeha školu predstavljala na raznim takmičenjima.

“Ovo priznanje mi znači mnogo. Prije svega želim reći da sam, pri upisu ove škole bila zbunjena, jer sam se našla na jednoj životnoj raskrsnici. Ipak, odlučila sam se za Elektrotehničku školu, jer sam oduvijek imala ljubav prema matematici. Iako je na početku bilo konfuzno, kasnije se pokazalo da se sve može postići, ako imate podršku porodice i prijatelja, te profesore koji znaju prenijeti znanje, a kojima se ovom prilikom zahvaljujem. Već imam iskustva sa ovim priznanjima, jer sam i u osnovnoj školi bila učenica generaci. Znam da to uvijek nosi sa sobom mnogo truda, ali nekada to nosi i neka odricanja, te prepreke na koje nailazimo među ljudima. Ali ovo priznanje za mene je velika pobjeda i radost”, istakla je za Visoko.co.ba učenica generacije MSŠ “Hazim Šabanović”.

Više fotografija sa ove svečanosti možete pogledati na našoj Facebook stranici Visoko.co.ba.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.