ZDKSvečano predstavljena tri završena projekta na JU OŠ "Alija Nametak" Zenica

Svečano predstavljena tri završena projekta na JU OŠ “Alija Nametak” Zenica

Danas, 12.aprila, na Dan oslobođenja Zenice- JU OŠ Alija Nametak Zenica-Pehare i Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica su zajedno organizovali svečanost povodom završetka tri projekta koje su počeli prije 20 dana.

Kraj murala zastave BiH organizovali su svečanost sa lijepim muzičkim programom, u kojem su učestvovala djeca iz škole, muzički orkestar, muzičari iz zeničkog kraja.

Svečanost su uveličali svojim prisustvom ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK Mensur Sinanović, komadant turske vojne misije u BiH Tayfun Çelik, gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, predsjednik sindikata osnovnog obrazovanja FBiH Selvedin Šatorović, federalni zastupnici, potpredsjednik skupštine ZDK Jasmin Duvnjak, predsjedavajuća Gradskog Vijeća Zenica Sanja Renić, predstavnici firmi Euroasfalt, Mittal, Almy, Linde Gas, ZIM, direktori škola, mediji, veliki broj roditelja, djece i mnogi drugi.

Posebne zahvale Vladi ZDK i ministarstvu za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, koje je bilo investitor projekta energetskog utopljavanje škole (oko 400 kvadratnih metara fasade) i izrade murala.

Također, je postavljen i video nadzor na južnu stranu zgrade škole kao i reflektori koji će noću osvjetljavati jedan od najvećih grafita u Bosni i Hercegovini-zastavu BiH.

Hvala i društveno odgovornoj firmi Euroasfalt i generalnom direktoru Hamedu Ramiću- kompaniji koja je obnovila i asfaltirala školski put (oko 150 metara-1100 kvadrata asfalta).

Hvala BH Telekomu-direkcija Zenica na obnovi bazne stanice koja se nalazi uz zgradu škole.

Hvala firmi Alba na pomoći u uljepšavanju školskog dvorišta. Ponosni smo na zajedničkom urađenom poslu.

Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica je nevladina organizacija koja svojim inicijativama i aktivnostima i konkretnim rezultatima pokazuje da se puno toga može pozitivnog uraditi ako se iskreno radi i djeluje.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE