Naslovnica ZDK Politika Svečanom akad...

Svečanom akademijom u Banja Luci obilježena 108. godišnjica Socijaldemokratije

78
PODIJELI

U četvrtak, 29.06.2017. godine Svečanom akademijom koja  je održana u Narodnom pozorištu RS u Banja Luci obilježena je 108. godišnjica Socijaldemokratije. Velik broj članova i simpatizera SDP BiH  iz ZDK, a među njima i najbrojniji iz OO SDP BiH Tešanj, svojim prisustvom uveličali su ovaj svečani događaj.

“Od prošle godine obilježavanje ovog događaja postalo je tradicionalno unutar velike porodice SDP-a. Sa ovogodišnje   proslave u Banja Luci poslana je poruka  da svaki dio BiH pripada jednako svakom građaninu ove zemlje. Svako od nas mora biti jednak u pravima na svakom metru ove države. Takva BiH ne samo da je moguća, već je samo takva BiH moguća. BiH nije ni srpska, ni hrvatska, ni bošnjačka, već i srpska, i hrvatska, i bošnjačka i država svih drugih građana i naroda”, rekao je između ostalog predsjednik  SDP BIH Nermin Nikšić u svom obraćanju.

U okviru  Svečane akademije istaknutim članicama i članovima partije dodijeljene su Plakete za doprinos izgradnji, jačanju i afirmaciji ideje ljevice, antifašizma i ostvarivanju programskih ciljeva SDP BiH. U pitanju je najviše priznanje Socijaldemokratske partije, a ovogodišnji dobitnici su Edhem Muftić, Ivan Cvitković, Mirjana Malić, Sretko Radišić i Zijad Žuljević. Plaketu su, također, posthumno dobili Božidar Matić, Goran Ljubojević, Husein Kulenović, Ivica Segat i Mira Winterhalter-Jadrić.

KO SDP BiH  upućuje čestitke rukovodstvu SDP BiH na organizaciji i  dostojanstvenom obilježavanju   108-og  rođendana Socijaldemokratije, a posebne čestitke upućujemo dobitnicima priznanja KO SDP BiH ZDK.

 

                                                                                               KO SDP BiH ZDK

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.