ZDKPolitikaSvečanom akademijom u Banja Luci obilježena 108. godišnjica Socijaldemokratije

Svečanom akademijom u Banja Luci obilježena 108. godišnjica Socijaldemokratije

U četvrtak, 29.06.2017. godine Svečanom akademijom koja  je održana u Narodnom pozorištu RS u Banja Luci obilježena je 108. godišnjica Socijaldemokratije. Velik broj članova i simpatizera SDP BiH  iz ZDK, a među njima i najbrojniji iz OO SDP BiH Tešanj, svojim prisustvom uveličali su ovaj svečani događaj.

“Od prošle godine obilježavanje ovog događaja postalo je tradicionalno unutar velike porodice SDP-a. Sa ovogodišnje   proslave u Banja Luci poslana je poruka  da svaki dio BiH pripada jednako svakom građaninu ove zemlje. Svako od nas mora biti jednak u pravima na svakom metru ove države. Takva BiH ne samo da je moguća, već je samo takva BiH moguća. BiH nije ni srpska, ni hrvatska, ni bošnjačka, već i srpska, i hrvatska, i bošnjačka i država svih drugih građana i naroda”, rekao je između ostalog predsjednik  SDP BIH Nermin Nikšić u svom obraćanju.

U okviru  Svečane akademije istaknutim članicama i članovima partije dodijeljene su Plakete za doprinos izgradnji, jačanju i afirmaciji ideje ljevice, antifašizma i ostvarivanju programskih ciljeva SDP BiH. U pitanju je najviše priznanje Socijaldemokratske partije, a ovogodišnji dobitnici su Edhem Muftić, Ivan Cvitković, Mirjana Malić, Sretko Radišić i Zijad Žuljević. Plaketu su, također, posthumno dobili Božidar Matić, Goran Ljubojević, Husein Kulenović, Ivica Segat i Mira Winterhalter-Jadrić.

KO SDP BiH  upućuje čestitke rukovodstvu SDP BiH na organizaciji i  dostojanstvenom obilježavanju   108-og  rođendana Socijaldemokratije, a posebne čestitke upućujemo dobitnicima priznanja KO SDP BiH ZDK.

 

                                                                                               KO SDP BiH ZDK


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE