SvijetEvropaŠvicarska: Policija zabranila govor turskog političara

Švicarska: Policija zabranila govor turskog političara

Policija je za svoju odluku o otkazivanju mitinga u kantonu Argau navela “značajne bezbjednosne rizike”. Slične odluke donijele su ranije vlasti u susjednoj Njemačkoj i Austriji.

Protivljenja zapadne Evrope za mitinge kao znak podrške Erdoganu za referendum 16. aprila izazvala su negodovanje Turske.

Šef turske diplomatije Mevlut Cavusoglu i dalje traži novu lokaciju za miting u nedjelju, 12. marta, nakon što je jedan hotel nedaleko od Ciriha otkazao dogovor iz bezbjednosnih razloga, a alternativa u gradu Vinterturu odbačena je kao neodgovarajuća.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE