Naslovnica Lokalne Teme Pozitivno Visoko Svjetski pozn...

Svjetski poznati Huffington post o visočkom HAD kolektivu: Izložba “Silence” budi sjećanja na rat u Bosni

390
PODIJELI

Visočki HAD kolektiv za veoma kratko vrijeme postao je svjetski poznati kolektiv kada je riječ o alternativnoj umjetnosti, spoju slikarstva i klesarstva, koji su patentirala trojica mladića iz Visokog. Nebrojeno mnogo puta pisali smo o njihovim uspjesima, izložbama i radovima koji su ih proslavili u proteklom periodu, kao i o prezentaciji njihovog cjelokupnog rada na svjetskom nivou.

Ovog puta potvrda o kvaliteti i velikom potencijalu koji ima Visoko, kada je riječ o mladim i talentovanim ljudima, stigla je čak iz Sjedinjenih Američkih Država, a svjetski poznati internet vijesnik, jedna od vodećih svjetskih publikacija, Huffington post pisao je članovima HAD kolektiva i njihovom prepoznatljivom umjetničkom radu. U samom članku, pored rada HAD kolektiva i njihove specifičnosti, glavna nit koja se provlači kroz cijeli tekst jeste i otvaranje novih diskusija i podsjećanje na stradanje Bošnjaka u proteklom ratu, a na što je ljude potaknula izložba “Silence”.

Ovom prilikom za Visoko.co.ba članovi HAD kolektiva su kratko komentirali ovu svjetsku prezentaciju njihovih radova.

“Članak u Huffington postu je objavljen na inicijativu Ilhane Babić, Brookly Street Art i HuffPost Arts&Culture. Pored ovog članka već su i mnogi drugi svjetski mediji podijelili ovu vijest, među kojima su WorldNews, NewsFlow24, LockerDome i mnogi drugi, na što smo naročito ponosni.

Sve ovo je dio promocije na kojoj vrijedno radimo, u saradnji sa Ilhanom Babić i Lejlom Bečar, kojima se ovom prilikom zahvaljujemo, te očekujemo da će u budućnosti još mnogi svjetski mediji na ovakav način prepoznati naš rad.” – kazali su nam iz HAD kolektiva.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.