ZDKSportTaekwondo klub “Nur” Kakanj osvojio sedam medalja na turniru u Genovi

Taekwondo klub “Nur” Kakanj osvojio sedam medalja na turniru u Genovi

Taekwondo klub NUR Kakanj proteklog vikenda je učestvovao na takmičenju “Genova open” u talijanskoj Đenovi.

“Na turniru je učestvovalo 900 takmičara, a taekwondo klub NUR Kakanj uzeo je učešće sa sa 7 takmičara, osvojivši isti broj medalja.”, kazao je za Kaportal.ba Haris Mušija, trener ovog kluba.

Osvojene su 3 zlatne, 2 srebrene i 2 bronzane medalje.

Zlatne medalje su osvojili Evelin Piljug, Merjema Fejzić i Mirzet Delibasić. Srebrene medalje su osvojili Emra Helja i Amir Abaz, a bronzane Adnan Masić i Šemsa Silajdžić.

“Takmičari su boravili u Torinu, gdje su održavani i prijateljski susreti sa taekwondo klubom Rivarolo Canaveze, koji su jako iznenađeni radom mladih Kakanjaca.”, dodao je Mušija.

 

 

Visoko.co.ba/Kaportal.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE