SvijetEvropaTajani: Zapadni Balkan pripada EU

Tajani: Zapadni Balkan pripada EU

Tajani, koji će naredna dva dana boraviti u posjeti Crnoj Gori, rekao je da dolaskom u ovu, prvu zemlju koju posjećuje u svom mandatu, a koja nije članica EU, želi da pošalje snažnu poruku cijelom regionu.

“Vrata članstva u EU ostaju otvorena za sve one koji mijenjaju svoje zemlje nabolje, ne samo u interesu članstva već i u interesu građana. Stabilnost u regionu znači stabilnost u cijeloj Evropi. Radujem se susretu sa građanima Crne Gore”, poručio je Tajani.

Tajani će učestvovati na konferenciji koju organizuje Privredna komora Crne Gore o prilikama za investicije u sektoru infrastrukture, na kojoj će učestvovati brojni predstavnici crnogorskih institucija, Evropske investicione banke i Evropske banke za rekonstrukciju i razvoj, saopšteno je iz Delegacije EU u Podgorici.

“Politički i ekonomski razvoj su od suštinske važnosti za stabilnost ne samo u Crnoj Gori već i u cijelom regionu. Paralelno sa pregovorima o pristupanju, moramo jačati ekonomsku diplomatiju, posebno za mala i srednja preduzeća, preduzetništvo i turizam”, naveo je Tajani.

Tajani će tokom dvodnevne posjete razgovarati sa predsjednikom Skupštine Crne Gore Ivanom Brajovićem, crnogorskim predsjednikom Filipom Vujanovićem i premijerom Duškom Markovićem.

Planirana je i posjeta projektu povezivanja – “Trans-balkanski elektroenergetski koridor 1: sekcija Crna Gora”, a posjeta će biti zaključena u Perastu događajem posvećenim kulturi i turizmu, gdje će sa studentima turizma biti razgovarano o značaju ovog sektora u Crnoj Gori.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE