BiHTakmičenje osnovaca općine Centar u kulturno-umjetničkom stvaralaštvu

Takmičenje osnovaca općine Centar u kulturno-umjetničkom stvaralaštvu

Prvog dana takmičenje iz kulturno-umjetničkog stvaralaštva učenika 11 osnovnih škola s područja sarajevske općine Centar održanog danas u prostorijama Javne ustanove Centar za kulturu Sarajevo održana su takmičenja i proglašeni su najbolji iz oblasti folklora, modernog plesa.

Iz oblasti folklora najbolji su bili učenici iz Osnovne škole „Isak Samokovlija“ s izvedbom „Pokraj grada Sarajeva“, drugo mjesto je pripalo učenicima OŠ „Musa Ćazim Ćatić“ za „Igre iz okoline Bradine“, dok su treće mjesto osvojili učenici iz Osnovne škole „Safvet-beg Bašagić“ s folklornom izvedbom „Igre iz starog Sarajeva“.

Iz modernog plesa najbolji su bili učenici Osnovne škole Katoličkog školskog centra (Flashdance mix), drugo mjesto pripalo je učenicima Osnove škole „Silvije Strahimir Kranjčević“ (Mix), a treće mjesto su osvojili učenici Osnovne škole „Safvet-beg Bašagić“ (Kad u školu krenem).

Diplome i nagrade Općine Centar najboljima je uručila Zakira Šero, pomoćnica općinskog načelnika za obrazovanje, kulturu i sport. Za prvo osvojeno mjesto nagrada je 450 KM

Takmičenje učenika osnovnih škola iz Centra u kulturno-umjetničkom stvaralaštvu se nastavlja sutra u kada su na programu instrumentalna muzika, dramski prikaz i hor bez instrumentalne pratnje.

Visoko.co.ba/fena


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE