SportOstali sportoviTande slavio u Garmischu

Tande slavio u Garmischu

Norvežanin Daniel Andre Tande pobijedio je na drugoj stanici Novogodišnje turneje u njemačkom Garmisch-Partenkirchenu. On je slavio skokovima od 138 i 142 metra, a osvojio je ukupno 289.2 boda, što mu je bilo dovoljno za pobjedu. Tande je iza sebe ostavio poljskog skakača Kamila Stocha. Iako je Poljak imao najduži skok druge serije (143 metra), nešto slabija prva serija i skok od 135.5 metara su ga na kraju koštali, ali se ipak domogao postolja i drugog mjesta. Treće mjesto je osvojio Austrijanac Stefan Kraft sa ukupno 282.4 boda, koji je slavio na prvoj skakaonici u Oberstdorfu. Što se tiče poretka Novogdišnje turneje ovaj trojac je također vodeći. Stoch je nakon dvije skakaonice prvi sa ukupno 591.3 boda, slijedi Kraft sa 590.4 boda, a treći je Tande sa 584.6 bodova. Do kraja su ostala još dva takmičenja i sigurno je da nas čeka dosta uzbuđenja i jedan loš skok može odlučiti pobjednika.
(sportsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE