ZDKKulturaTarik Filipović s 'Ćirom' u BNP-u Zenica

Tarik Filipović s ‘Ćirom’ u BNP-u Zenica

Glumac Tarik Filipović večeras će na velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici pretpremijerno izvesti novu autorsku predstavu ‘Ćiro’, o životu Miroslava Ćire Blaževića.

Predstava je sinoć pretpremijerno izvedena u Travniku, rodnom gradu Miroslava Ćire Blaževića, a nakon dvije bosanskohercegovačke pretpremijere predstava će 10. marta biti izvedena u Satiričkom kazalištu ‘Kerempuh’, matičnom kazalištu Tarika Filipovića.

Ličnost Ćire Blaževića inspirirala je njegovog prijatelja Tarika Filipovića da publici, nakon dugogodišnjeg prijateljstva s njim, prenese svoj doživljaj ovog duhovitog, osebujnog i neponovljivog nogometnog ‘trenera svih trenera’.

Ćirine se rečenice citiraju, njegovo slavno ‘sine moj’ dalo mu je neizbrisiv osobni pečat, kao i njegova neposrednost, ali i ekscentričnost.

Predstva ‘Ćiro’ na programu BNP-a je od 20 sati.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE