BiHKulturaTarik Filipović u premijernoj izvedbi predstave "Ćiro" oduševio Travničane

Tarik Filipović u premijernoj izvedbi predstave “Ćiro” oduševio Travničane

Monodrama koja govori o treneru svih trenera, čovjeku koji je u Travniku izuzetno cijenjen i poštovan, Miroslavu Ćiri Blaževiću večeras je premijerno izvedena pred publikom u Travniku, a u nešto više od sat vremena Filipović je predstavio najzanimljivije dijelove Ćirinog života.

Tokom izvedbe predstave Filipović se dotakao Ćirinog života u Travniku, Švicarskoj, Kini, Albaniji, ali i anegdota iz privatnog života koje su izmamile osmijeh na lica Travničana.

U više navrata Filipović je imitirajući Ćiru mladima poslao poruke kako da na što bolji način provedu život, dodavši da na kraju svi moraju na posljednji sudijski zvižduk biti uzdignute glave.

Na kraju predstave kao zahvalnicu od grada Ćiro je dobio VIP kartu za stadion NK Travnik, dres sa broj 22, te posebno mjesto na stadionu.

“Jako sam uzbuđen, ovo nisam gledao do sada, a ovaj Tarik je pravo akrobatičan. Moram vam iskazati svu svoju ljubav. Prošao sam svijet, ali nikada Travnik nije izašao iz mene”, izjavio Ćiro te u svom stilu dodao da ga je Filipović večeras zbunio.

Travničani su večeras Miroslavu Ćiri Blaževiću uručili i prvu plaketu “Neizlječivi Travničanin”.

Druga izvedba predstave “Ćiro” bit će održana sutra u Zenici u Bosanskom narodnom pozorištu sa početkom u 20 sati.

klix.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE