Naslovnica ZDK Tekući defici...

Tekući deficit zeničke bolnice od oko 16 miliona KM planira se riješiti kreditnim zaduženjem

391

U posjeti Kantonalnoj bolnici Zenica jučer su boravili predstavnici Vlade Zeničko-dobojskog kantona, koji su priliku iskoristili za razgovor sa menadžmentom kako bi dali punu podršku aktivnostima na sanaciji ali i stabilizaciji trenutno lošeg stanja u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Kako je istaknuto, tekući deficit zeničke bolnice koji iznosi oko 16 miliona KM planira se riješiti kreditnim zaduženjem, dok bi manjim kreditom u iznosu oko 2,5 miliona KM bila riješena dugovanja KBZ prema dobavljačima. Dodaju i to kako je najvažnije da se kroz uplate dijela dugovanja vrati povjerenje brojnih dobavljača i poslovnih saradnika, sa kojima planiraju intenzivniju saradnju u skladu sa mogućnostima.

U zeničkoj bolnici trenutno je uposleno 1.678 zaposlenika i nema viška medicinskog kadra, a kako je danas poručio vršilac dužnosti direktora Rasim Skomorac, u skorije vrijeme ne mogu planirati prijem novih uposlenika. Dodao je i to kako će ubuduće poštovati isključivo preporuke načelnika bolničkih službi, koje će biti provedene kroz konkursne procedure.

Budući da je nedavno poništen konkurs za izbor direktora ove zdravstvene ustanove, danas je saopćeno kako će Skomorac ostati na funkciji vršioca dužnosti direktora sve dok ne bude okončana kompletna procedura na rješavanju problema oko imenovanja novog menadžmenta.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.