SportKošarkaTeletović odlazi iz Brooklyn Netsa, vjerovatan potpis za Phoenix Sunse

Teletović odlazi iz Brooklyn Netsa, vjerovatan potpis za Phoenix Sunse

Brooklyn Netsi saopćili su da su povukli “kvalifikacijsku ponudu” Mirzi Teletoviću, što znači da je kapiten košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine slobodan u izboru nove sredine u NBA ligi, a prema informacijama američkih medija, karijeru će nastaviti u Phoenix Sunsima koji će mu za narednu sezonu platiti 5.5 miliona dolara.

Naime, 29-godišnjem krilnom centru je 30. juna istekao ugovor s njujorškim “Mrežicama”, koje su mu, prema NBA propisima, ponudile spomenutu “kvalifikacijsku ponudu” (ugovor na jednu sezonu za 4,2 milion dolara) i time ga učinile “ograničeno slobodnim igračem”, odnosno zadržale pravo da izjednačne eventualnu ponudu nekog drugog NBA kluba i zadrže Teletovića.

No, devet dana od početka prijelaznog roka, “Mrežice” su povukle ponudu, vjerovatno iz finansijskih razloga s obzirom na to da su potpisali ugovore s nekoliko igrače vrijednih više od 100 miliona dolara.

Ovakav rasplet sada je dao Teletoviću potpunu slobodu u izboru nove NBA sredine. Vjeruje se da našem vodećem košarkašu, koji je proveo već tri sezone u najjačoj svjetskoj ligi, neće nedostajati ponuda.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE