SportKošarkaTeletović odličan u porazu Bucksa

Teletović odličan u porazu Bucksa

Košarkaši Milwaukee Bucksa izgubili su na gostovanju protiv Indiane Pacersa sa 89:104. Utakmica je prelomljena tokom trećeg perioda kada su Pacersi stvorili prednost od 15 poena koju su do kraja meča sačuvali. Domaći su imali tokom posljednjeg perioda i 22 poena prednosti, ali Bucksi do kraja utakmice uspijevaju da malo ublaže poraz i smanje razliku na 15 poena zaostatka. Sjajni Paul George još jednom predvodio je svoju ekipu do važne pobjede u borbi za doigravanje. On je utakmicu završio sa 23 poena, deset skokova i četiri ukradene lopte. Jeff Teague je ubacio 15, Thaddeus Young 12 poena, uz 11 skokova.  U sastavu Milwaukeeja najefikasniji je bio Giannis Antetokounmpo sa 25 poena, sedam skokova i šest asistencija.  Bh. reprezentativac Mirza Teletović odigrao je odličnu partiju, bio je izuzetno šuterski raspoložen. Utakmicu je završio sa  15 poena, a zanimljivo da je sve poene postigao šutevima van linije za tri poena (5/8). Upisao je i tri skoka, te po jednu blokadu, ukradenu i izgubljenu loptu za 27 minuta u igri.  Bucksi su ovim porazom produžili seriju poraza na tri utakmice bez pobjede, a ukoliko nastave sa porazima mogli bi ispasti iz doigravanja na Istoku, trenutno su na omjeru 40:39 i drže šestu poziciju. S druge strane, Pacersi se nalaze na osmoj poziciji sa pobjedom manje u odnosu na Milwaukee.

(sportsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE