SportKošarkaTeletović postigao 11 poena u porazu Milwaukeea

Teletović postigao 11 poena u porazu Milwaukeea

U noći s petka na subotu odigrano je osam mečeva u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu, a najveće iznenađenje priredila je ekipa Memphisa koja je slavila protiv Golden Statea nakon produžetaka. Prvi na teren izašli su igrači Orlanda i Houstona, a gosti su slavili rezultatom 93:100. Iako su domaći vodili na poluvremenu, ključna je bila treća četvrtina u kojoj je Anderson preuzeo odgovornost na sebe, te gotovo sam napravio veliku razliku i svojoj ekipi donio prednost koju Magic nije uspio da stigne. On je ujedno bio i najefikasniji igrač na meču, a postigao je 19 poena. Za domaće najviše poena su ubacili Gordon i Augustin, a oni su meč završili sa 18, odnosno 19 poena.
U drugom meču Washington je slavio protiv Minnesote rezultatom 112:105, a gostima u ovom meču nije bio dovoljan ni super raspoloženi Wiggins koji je ubacio 41 poen. Čitava prva petorka i Smith s klupe Wizarda meč su završili s dvocifrenim učinkom, a najefikaniji je bio Beal koji je ubacio 22 poena.
Iako je na papiru izgledala kao lagana utakmica, Boston je tek u posljednjoj minuti stigao do pobjede protiv sjajne Philadelphie rezultatom 110:106, a gosti su imali čak i priliku za pobjedu, međutim Ilysova nije bio precizan u šutu za tri poena koji je za goste trebao biti i pobjednički. Najefikaniji u domaćem timu bili su Bradley i Thomas koji su ubacili 26 i 24 poena, dok je za goste najefikaniji bio Embiid koji je meč završio sa 23 poena.
Cleveland je kao gost slavio protiv Brooklyna rezultatom 116:108, a najbolji pojedinci na meču bili su dvojac Cavalirsa Irving i James koji su postigli 32 i 36 poena. Domaće je predvodio Bojan Bogdanović koji je meč završio sa 23 poena.
New York je u sjajnom meču slavio protiv Milwaukeea rezultatom 116:111, a do pobjede su došli nakon sjajnog preokreta jer su domaći imali prednost od čak 18 poena razlike u jednom trenutku. Najbolji pojedinac na meču bio je Carmelo Anthony koji je meč završio sa 26 poena, dok je kod gostiju najefikasniji bio Grk Giannis Antetokounmpo koji je postigao 25 poena. Upravo ovaj igrač na kraju je promašio dva odlučujuća šuta, a treba istaći da je Mirza Teletović takođe odigrao dobar meč te je postigao 11 poena od čeka čak tri trice kojima je dodao i dva uspješno realizovana slobodna bacanja.
Najveće iznenađenje večeri dogodilo se na meču između Golden Statea i Memphisa gdje su gosti nakon produžetaka slavili rezultatom 128:119, a sjajan meč odigrali su Conley i Randolph koji su ubacili po 27 poena, a 23 je dodao i Mark Gasol. U domaćem timu najefikaniji je bio Curry koji je ubacio 40 poena.
LA Lakersi su na svom terenu bez većih problema slavili protiv Miamija rezultatom 127:100, a sjajan je bio Lou Wiliams koji je ubacio 24 poena. Kod gostiju najefikasniji je bio centar Reed koji je meč završio sa 22 poena.
U posljednjem meču, Clippersi su slavili na gostovanju protiv Sacramenta rezultatom 106:98, a ključna je bila druga četvrtina u kojoj slavili sa 34:12. Najefikaniji je bio Rivers u redovima Clippersa koji je ubacio 24 poena, a pratili su ga Jordan i Redick koji su imali 20, odnosno 19 poena. U domaćem timu najefikaniji je bio Cousins sa 25 poena.

(scsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE