ZanimljivostiTeslin "čudotvorni" solarni krov u prodaji od aprila

Teslin “čudotvorni” solarni krov u prodaji od aprila

Kompanija Tesla je u saradnji sa kompanijom SolarCity prošle godine predstavila solarni krov u Los Angelesu. Cijena krova još nije poznata, a Musk je ranije najavio kako će biti jeftiniji od tradicionalnog krova od crijepa.

Staklene pločice Teslinog solarnog krova gotovo se ne razlikuju od običnog krova. Imaju elemente za grijanje kao u staklima automobila, što je odlično za topljenje snijega, stvaranje i skladištenje energije.

Instaliranje krovova, međutim, neće početi u aprilu. Iz kompanije Tesla su kazali kako će u aprilu prvo uzeti narudžbe, a zatim će tokom ljeta početi instalacije.

klix.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE