SvijetBliski istokThani: Trebat će mnogo vremena da se ponovo izgradi povjerenje

Thani: Trebat će mnogo vremena da se ponovo izgradi povjerenje

“Katar je jedan od osnivača Vijeća za saradnju arapskih država u Perzijskom zalivu, koje je osnovano 1981. godine, a i dalje veoma značajno svim zemljama u regionu. Vijeće za saradnju arapskih država izgrađeno je na strategiji sigurnosti i povjerenju”, rekao je Thani.

Katarski ministar je izrazio nadu da će odnosi zemalja u Perzijskom zalivu da se vrate na staro, ali je naglasio da je za to potrebno dosta vremena, prenosi AFP.

On je rekao da su se u posljednjih 11 sedmica, od kada traje prekid odnosa Katara i regionalnih država predvođenih Saudijskom Arabijom, regionalni odnosi dosta promijenili.

Saudijska Arabija, Bahrein, Ujedinjeni Arapski Emirati i Egipat su 5. juna prekinule odnose sa Dohom zbog navodnog pružanja podrške teroristima i jačanja veza sa Teheranom, što u Kataru negiraju i optužuju arapske zemlje za napad na suverenost zemlje.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE