SvijetEvropaTheresa May priznala: Ja sam nas dovela dovde, ja ću nas i...

Theresa May priznala: Ja sam nas dovela dovde, ja ću nas i izvući

May je istakla da je ona lično odgovorna i za raspisivanje izbora i za rezultate prema kojima je njena Konzervativna stranka izgubila većinu u parlamentu i sada mora da se oslanja na druge partije.

may je u pregovorima sa sjevernoirskom partijom Demokratske unije, čija joj pomoć treba da formira vladu. Ona je rekla da DUP neće imati pravo veta na plan Vlade i da neće biti izmjena zakona o ravnopravnosti oko čega dvije stranke imaju nesuglasice.

Britanska Vlada saopštila je jučer da je postignut sporazum o koaliciji sa tom partijom, ali je kasnije morala da povuče tu izjavu i da prizna da to nije tačno.

U međuvremenu, odgođen je kraljičin govor, koji je najavljen za 19. juni, dok traju pregovori o formiranju vlade.

Kraljičinim govorom tradicionalno se otvara britanski parlament i izlaže zakonodavni program.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE