Naslovnica ZDK Timovi Specij...

Timovi Specijalne policijske jedinice MUP-a ZDK u rijeci Bosni pronašli tijelo utopljenika

440
PODIJELI

Kako je javnost već informisana, tokom protekla dva dana, od strane timova Specijalne policijske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, vršena je
pretraga terena i korita rijeka Bosne na području Grada Zenica, sa ciljem pronalaska tijela muške osobe, čije je utapanje prijavljeno Policijskoj stanici Centar u Zenici, dana 09.08.2017. godine.

Danas, u 09,40 sati, od strane ronilačkog tima i timova za pretragu terena Specijalne policijske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, koji su i jutros nastavili detaljnu pretragu obalnog područja i korita rijeke Bosne, je na lokalitetu Kanal, uočeno beživotno tijelo utopljenika.

Na mjestu izvlačenja tijela iz vode je izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I, nakon čega je, po nalogu dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, tijelo prevezeno u prosekturu Kantonalne bolnice Zenica, gdje će biti izvršena obdukcija istog, kako bi se utvrdili uzroci i okolnosti pod kojim je nastupila smrt lica.

U toku su aktivnosti na utvrđivanju identiteta osobe.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.