Lokalne TemeSportTKD Bosna: 205 kandidata položilo za viši pojas

TKD Bosna: 205 kandidata položilo za viši pojas

TKD “Bosna”  Visoko, koji ima svoja odjelenja na devet punktova,u dva kantona i četiri oćine: Visoko, Breza, Vareš i Ilijaš, organizovalo je polaganje za viši pojas.

Pred komisijom koja je bila sastavljena od majstora ovog borilačkog sporta, polaganje je održano u sali Franjevačke klasične gimnazije u Visokom, a prisustvovalo je preko tristo roditelja i ljubitelja ovog sporta.

Glavni trener, Edin Kajević – Kaja nam je rekao:

“Na ovom polaganju 205 kandidata položilo je za viši pojas, od devet do jednog kupa. Svi prijavljeni takmičari pred komisijom pokazali su zavidan nivo poznavanja ove borilačke vještine. Drago nam je da se naš stručni rad pokazao izuzetno kvalitetan, a u što su se mogli uvjeriti i roditelji naših članova, kao i drugi brojni gosti koji su bili prisutni. Sigurno da je ovo dodatni stimulans svima nama u klubu, počev od samih članova, trenera, uprave kluba, sponzora, da nastavimo sa još kvalitetnijim radom za naše naredne nastupe. Ponosni smo svim onim što su napravili naši članovi na ovom zahtjevnom ispitu, a koji zahtjeva veliko znanje, samopouzdanje, psihičku stabilnost i odličnu fizičku spremnost. Također, dodijeljeni su certifikati za položen crni pojas za naše članove, njih deset ukupno, a što također zaslužuje sve pohvale i čestitke.“

DEMO tim oduševio

U veličanstvenoj atmos nastupio je i DEMO tim ovog kolektiva koji je za svoj nastup dobio salve aplauza i sve prisutne u sali oduševio.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE