Lokalne TemeSportTKD BOSNA na velikom G turniru u Hamburgu

TKD BOSNA na velikom G turniru u Hamburgu

Tekvando kolektiv “Bosna” još jednom je pokazao svoj kvalitet i potvrdio zbog čega je najtrofejniji i najbrojniji kolektiv u našoj zemlji u ovom olimpijskom sportu.

Naime, ovaj sjajni kolektiv u subotu i nedjelju (21. i 22. januar) će učestvovati na velikom međunarodnom takmičenju u Hamburgu, G turnir, pod nazivom „GERMANY OPEN“ koji se tradicionalno održava u ovom Njemačkom gradu.
Na ovom izuzetno prestižnom, respektabilnom i renomiranom takmičenju, učestvovače preko hiljadu  takmičara iz brojnih zemalja, a kolektiv “Bosna” učestvovat će sa svojih pet takmičara, koji su u dosadašnjoj karijeri postigli fascinantne rezultate a to su: Patrik Bogeljić, Kerim Ahmetspahić,Elijan Hubjer,Anesa Pulo i Hana Bulbulušić.
Trener TKD BOSNA, majstor, crni pojas 4. dan, Edin Kajević – Kaja o ovom sjajnom turniru i nastupu naših takmičara rekao je sljedeće:

“Sigurno da je učešće na ovom izuzetnom turniru, koji je u rangu Evropskog prvenstva, velika čast, ali i zadovoljstvo za naš klub, i naše članove koji će pružiti svoj maksimum znanja, borbenosti, htijenja… Ovdje učestvuju najveći majstori tekvandoa, prvaci Evrope i Svijeta, i sigurno da će to biti pravi trenutak da naši  fajteri pokažu da mogu da se nose sa najboljim među najboljim.
I samo učešće na ovom respektabilnom turniru je veliko priznanje za sve nas, naš klub, našu državu, naš sport.
Jedno je sigurno, tu nema dileme-svi naši takmičari dostojno će reprezentovati naš klub i našu državu,i još jednom  potvrditi i demonstrirati  kvaliteta rada u našem klubu.”


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE