SportKošarkaTo se zove osveta! Nurkić rekordom karijere demolirao Denver

To se zove osveta! Nurkić rekordom karijere demolirao Denver

Najbolju partiju karijere odigrao je sinoć Jusuf Nurkić protiv nekadašnjeg tima Denver Nuggetsa. Portland Trail Blazersi su u bici za doigravanje na svom terenu pobijedili Nuggetse 122:113, a Nurkić je odigrao vrhunsku partiju u ovom meču. Potpuno nezaustavljiv bio je bh. centar po nekadašnje saigrače. Na parketu je proveo ukupno 33 minute i za to vrijeme je ostvario rekord karijere sa 33 ubačena poena. Nije to bilo sve. Nurkić je imao samo tri promašaja iz igre uz šut (12 od 15), a poenterskom učinku je dodao još 16 skookova, tri blokade i dvije asistencije. Zaista fenomenalnu noć Nurkića ispratio je i CJ McCollum, koji je meč završio sa 39 poena, dok je Damian Lillard dodao 19. Ovom pobjedom Trail Blazersi su sada u velikoj prednosti nad Nuggetsima u borbi za plasman u doigravanje, a kako igraju ne treba čuditi da ćemo ih tamo i vidjeti.
(sportsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE