PreporukaIntervjuToni Cetinski u Banjoj Luci: Ja sam sve samo ne "čovjek od...

Toni Cetinski u Banjoj Luci: Ja sam sve samo ne “čovjek od leda”

Došao je da “ispita teren” uoči koncerta, iako priznaje da mu je on već dobro poznat. Toni je početkom godine objavio singl i videospot “Laku noć”, a uz njega će na dvanaestom po redu Kastel Rock Festu od 15. do 17. juna nastupiti i Kiki Lesandrić, Piloti, Vatra, Bajaga, Urban, Let 3, Tupas Mene, Parni valjak, Neverne bebe i Rock simfonija. Organizatori su kompanija Frutela group i Hard Rock Radio Banja Luka.

Koji vam je ovo put da da ste u Banjoj Luci i kakva su očekivanja od Kastel Rock Festa?

Dolazio sam mnogo puta, mislim da mi je ovo neki pet put, dolazio sam i privatno, ljudi su uvijek jednako gostoprimljivi, pravi domaćini i uvijek me pratila sreća sa lijepim vremenom, nadam se da će tako biti i na otvaranju Kastel Rock Festa. Što se tiče organizatora, baš su se potrudili da to bude na vrlo visokom nivou, u smislu tehnike, produkcije i to mi imponira, kao i činjenica da nastupam prvi.

Ako zanemarimo pjesmu, jeste li vi “čovjek od leda”?

Ma mislim da sam sve samo ne od leda, jako se brzo topim i mogu zaplakati i na televizijsku reklamu ako me pogodi (smijeh). Nemam problem sa emocijama i sa otvaranjem. Dapače, nekad sam i preotvoren, a nekad kažem možda i nešto što ne bi trebalo, nikad ne kalkuliram i kad se sve zbroji pomisliš da te to koštalo zbog te tvoje naravi, ali u principu iako si nešto krivo rekao, bar si bio iskren.

Osim Jacques Houdeka, za kojeg ste rekli da je kopirao vašu interpretaciju pjesme “Caruso”, ko vas je još “pokrao”?

Hahaha… Znaš, to je bila godina Željka, svi oni koji su se zvali Željko i koji su mi stali na put, bilo je nekih trzavica, ali nije bilo ništa tako spektakularno kako to u medijima vole da predstave, a meni je to fascinantno koliko mediji vole biti prvi, a ne istiniti, ali to je zapravo preuveličano do nivoa svađe. Svako ko je imalo temperamentan naravno da neće prešutjeti neke stvari i ono što mu smeta će reći, a onaj ko to pročita može mu zvučati mnogo gore i onda se ide na copy-paste pa dobije neke pretjerane dimenzije, ali kada se karte zbroje, svi smo mi na kraju saradnici, prijatelji i kolege.

Chris Cornell je nažalost mrtav. Da je živ, da li biste mu smjeli izaći na crtu i opjevati nešto?

Auh, ma ne znam baš, teško, teško, nisam ja taj tip, nisam Supermen.

Čiji koncert biste voljeli pogledati i zbog čega?

Išao sam dosta davno u Amsterdam da ostvarim svoj dječački san da pogledam AC/DC, ali stigao sam valjda pred kraj turneje jer su bili prilično umorni, pravili su duže pauze između pjesama, trebalo im je vise kisika, manjkalo je komunikacije s publikom i sve to me je pomalo razočaralo, tako da kada mi neko postavi takvo pitanje moram jako dobro razmisliti, da si ne uništim još pokojeg idola.

Volio bih da sam mogao pogledati Pink Floyd ili Genesis, žao mi je također što si nisam uspio ostvariti želju i poslušati Princea dok je još bio živ, neke sam poslušao, neke nisam stigao, a opet sa nekima sam čak i pjevao iako nisam ni sanjao da bih to mogao, recimo Montserrat Caballé, Jose Carreras ili Plácido Domingo, Michael Bolton. Za neke od njih me vežu nevjerovatne priče jer su veliki, a veliki su i najjednostavniji.

Čega biste se prije odrekli, seksa ili cigareta?

Hahaha, ma cigareta, hahahaha, definitivno cigareta.

klix.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE