BiHTopić: BiH prema EU šalje slab povratni signal

Topić: BiH prema EU šalje slab povratni signal

Dobro je što je u Rimu potpisana Rimska deklaracija čime je ponovljen potpis na Evropsku uniju, povodom šezdesete godišnjice od njenog osnivanja. BiH bi trebala da bude članica EU i NATO-a.Moramo imati razumjevanja za srpske političke predstavnike jer je Srbija bila bombardirana od NATO-a i naravno da oni imaju oko toga dosta problema- kazao je Topić te dodao kako vjeruje da je osnovno Vučićevo opredjeljenje članstvo Srbije EU ali i u NATO-u.

Topić je istakao da iz BiH prema EU dolazi jako slab feedback iako je Evropska unija jasna u tome da žeči BiH vidjeti kao njenu članicu, i da to generalno komplicira stvari.

“Da smo mi na njihovom mjestu, ne znam da li bi se bavili onoliko koliko se oni bave nama. To traje predugo, a mi se svako malo vraćamo unazad”, rekao je Topić.

Topić smatra da Hrvatska ima generalno pozitivan stav prema Bosni i Hercegovini.

“Mi smo uvijek u nekom procijepu. Kada nam se ne pomaže nije dobro, a kada nam se pomaže to nama smeta. Pa tako kao ni u životu nije lako naći mjeru. Poželjno je da Hrvatska pozitivno djeluje. Da li je to najbolja mjera i način to zavisi i od trenutne i opće situacije”, kazao je Topić.

U prošli petak Hrvatsko kulturno društvo Napredak podjelilo je sedamnaest stipnedija studentima iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske što je već postalo tradicija.

“Važno je da ti mladi ljudi ostanu ovdje u BiH, da se oni brinu kakva će ovo država biti i da je oni stvaraju , jer sa kvalitetnim ljudima sve se može napraviti”, rekao je Topić.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE