Lokalne TemePolitikaTragom vijećničkih inicijativa i pitanja, Mirnes Fatić (BPS): Kada Direkcija za ceste...

Tragom vijećničkih inicijativa i pitanja, Mirnes Fatić (BPS): Kada Direkcija za ceste ZDK ima namjeru zaštiti učesnike u saobraćaju na dionici puta Visoko – Kiseljak

Kada planira Direkcija cesta ZDK da zaštiti učesnike u saobraćaju po pitanju sigurnosti
učesnika na putu Visoko-Kiseljak.
Pobrojat cemo goruće probleme na ovoj dionici smrti regionalnog puta Visoko-Kiseljak

1. Pod Tušnjićima nema adekvatnih znakova za učenike na putu kao i sam pješački prelaz preko regionalnog puta, na kojem bi trebali biti postavljeni i niski ležeći policajci koji bi upozoravali učesnike u saobraćaju koji upravljaju motornim vozilima da smanje brzinu, a sve zbog nepreglednosti krivine koja se nalazi na tom pješačkom prelazu i autobuske stanice.

2. Zaštitna ograda na toj dionici se ne nalazi na svim mjestima uz obalu rijeke Fojnice pa imamo u posljednjih par godina da se na toj dionici ugasilo mnogo mladih života a sve zbog nebrige i nerada Vaše Direkcije za ceste ZDK.

3. Na dionici puta Visoko Kiseljak u naselju Buci na skretanju sa regionalnog puta prema naseljenim mjestima Buci i Kralupi također nije urađena adekvatna zaštita pješaka, gdje je bilo potrebe da se postavi svijetleči treptući znak upozorenje škola na putu i koji je postavljen van svih saobraćajnih standarda.
Takođe je bilo potrebe da se postave i niski ležeći policajci koji nisu ni do danas postavljeni.

Molim Vas u ime svih roditelja čija se djeca kreću na ovom putu i u ime svih učesnika u saobraćaja koji upravljaju motornim vozilima na ovom putu da nas zaštitite od neželjenih nezgoda.

Nadam se da će te ove goruće problem riješiti prije početka školske godine.

PITANJE UPUČENO: Direktoru Direkcije cesta ZDK.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE