Lokalne TemePolitikaTragom vijećničkih inicijativa i pitanja, Nermina Vehabović Rudež (NS): Šta je sa...

Tragom vijećničkih inicijativa i pitanja, Nermina Vehabović Rudež (NS): Šta je sa kvalitetom zraka u visočkoj kotlini?

Na posljednjoj održanoj sjednici OV Visoko vijećnica Naše stranke Nermina Vehabović Rudež podnijela je jednu inicijativu i postavila jedno vijećničko pitanje.

Vijećnička inicijativa: Inicijativa se odnosi na obezbjeđivanje veće fizičke sigurnosti učenicima koji pohadjaju MŠC:”Hazim Šabanović” u Visokom. Ovim putem se traži obezbjedjivanje:

  • češće kontrole policijsih patrola oko škole, a posebno izmedju 18-20h
  • bolja osvijetljenost, posebno na dijelu izmedjju KSC”Mladost” i Doma zdravlja,
  • video nadzor na širem području oko škole.

Obrazloženje: Na predavanju/sastanku u MŠC “Hazim Šabanović”, koji se održao 22.12.2016. sa vijećem roditelja škole,  bili su prisutni profesor te škole i vijećnik mr.sci.Elvedin  Šabanović i psihologinja  iz Centra za mentalno zdravlje i vijećnica  mr.sci.Nermina vehabović-Rudež. Tokom jednosatnog predavanja ,a potom i diskusije na temu nasilja u i oko škole, roditelji su iskazali svoju veliku zabrinutost za fizičku sigurnost djece i tražili poduzimanje konkretnih mjera za zaštitu. Također, istakli su da i oni stoje na raspolaganju , ali i podcrtali da , ukoliko se gore navedeno ne obezbijedi, spremni su da vrše puno jači pritisak na vlast.

Napomena: Ista Inicijativa je upućena i u PU Visoko.

VIJEĆNIČKO PITANJE

Povodom izrazite koncentracije nečistih tvari u zraku u cijeloj BiH , a posebno u Sarajevu i Zenici, pitam:

  • šta je sa kvalitetom zraka u visočkoj kotlini?
  • kako i ko mjeri zagadjenost zraka u Visokom?
  • imaju li visočani pravo na informaciju o kvaliteti zraka?
  • može li se postaviti mjerač zagadjenosti zraka u Visokom?

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE