Naslovnica Lokalne Teme Politika Tragom vijećn...

Tragom vijećničkih inicijativa, Mirnes Fatić (BPS): Izraditi projekat za prelaz invalidnih osoba preko pješačkog prelaza odnosno prelaz sa saobraćajnice na trotoar i obrnuto

267
PODIJELI
Mirnes Fatić

Mirnes Fatić predsjednik OO BPS Visoko i aktuelni vijećnik na posljednjoj održanoj sjednici OV Visoko podnio je vijećničku inicijativu koja je vezana za projekat prelaza invalidnih osoba preko pješačkog prelaza.

MARKETING

Pokrećem inicijatovu pred Općinsko vijeće Visoko da nadležna Općinska služba u 2018. godini izradi projekat za prelaz invalidnih osoba preko pješačkog prelaza odnosno prelaz sa saobraćajnice na trotoar i obrnuto a sve u cilju integrisanja invalidnih osoba u našem društvu.

OBRAZLOŽENJE:

Svi smo mi fizički invalidni u nekom dobu svog života. Dijete, osoba sa slomljenom nogom, roditelj sa dječijim kolicima, starije osobe, invalidne osobe koje su vezane za kolica, svi smo mo na neki način invalidni. Nema mnogo onih koji ostaju zdravi i u dobroj kondiciji cijeli život. Kada je u pitanju okoliš kojeg ljudska ruka gradi i koji je već izgrađen, vrlo važno je naglasiti da naš okoliš mora da bude bez barijera i pogodan za ispunjenje potreba svakog pojedinca bez razlike. Zapravo se potrebe osoba sa invaliditetom poklapaju sa potrebama većine, pa su zato svima i razumljive. Cilj ove inicijative je integrirati osobe sa invaliditetom u društvo kako bi oni preuzeli aktivnu ulogu u društvu i vodili normalan život. Da bi bila aktivna, osoba sa invaliditetom mora biti u mogućnosti kretati se između kuće, posla i drugih odredišta. Također cilj ove inicijative je da se osigura okoliš bez barijera kako bi se sve osobe sa invaliditetom osjećale slobodno, ugodno i sigurno u našem Visokom.

INICIJATIVA UPUĆENA: Služba za prostorno uređenje ekologiju i stambeno komunalne poslove.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.