Naslovnica Lokalne Teme Politika Tragom vijećn...

Tragom vijećničkih pitanja i inicijativa, Nermina Vehabović Rudež (NS): Zašto u cjelosti nije završena ulica Visočkih brigada

274
PODIJELI

Nermina Vehabivić Rudež iz Naše stranke na posljednjoj održanoj sjednici Općinskog vijeća Visoko postavila je vijećničko pitanje vezano za nerealizaciju radova u ulici Visočkih brigada.

MARKETING

Poštovani u skladu sa članom 156. Poslovnika Općinskog vijeća Visoko postavljam pitanje:

Zašto nije u cjelosti završena rekonstrukcija ulice Visočkih brigada, iako su budžetom za 2015.godinu bila predviđena sredstva u iznosu od 120.000KM, a realizacija rekonstrukcije navedene ulice je izvršena djelimično i to u iznosu od 73.731,75KM?

Obrazloženje:

Obzirom da je budžetom za 2015.godinu bila predviđena rekonstrukcija čitave ulice sadašnje stanje dijela ulice koji nije rekonstruisan je u katastrofalnom stanju, logično se postavlja pitanje o nekompletnoj realizaciji projekta navedene ulice, a posebno ako se uzme u obzir da su ostali projekti iz cestovne infrastrukture u većem dijelu realizovani za 2015.godinu.

Napomena:

Realizacijom rekonstrukcije navedenog dijela ulice uklonjeni su saobraćajni znakovi i isti nisu vraćeni nakon obavljenih radova čime je dovedena u pitanje sigurnost u odvijanju saobraćaja.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.