Naslovnica Lokalne Teme Politika Tragom vijećn...

Tragom vijećničkih pitanja, Edin Lopo (SDA): Da li se i kada ima u planu zapošljavanje ili obnavljanje visokospecijaliziranog kadra u Pedijatrijskom odjelu Doma zdravlja Visoko

544
PODIJELI

Edin Lopo (SDA) na 12. sjednici OV Visoko uputio je vijećničko pitanje, a vezano za Pedijatrijski odjel Doma zdravlja Visoko.

MARKETING

Budući da je Pedijatrijski odjel DZ-a Visoko odnedavno u deficitu sa specijaliziranim kadrom tj.spec.dr.Pedijatrije postavljam pitanje:

Da li se i kada ima u planu zapošljavanje ili obnavljanje visokospecijaliziranog kadra za navedeni odjel, i da li ste nešto uradili po ovom pitanju?

Kao što znate, prema odluci OV Visoko uvedena je druga smjena za navedenu službu,pri čemu su dva specijalista pedijatrije radili u prvoj smjeni a jedan specijalista pedijatrije u drugoj smjeni. Odlaskom jednog specijaliste pedijatra iz DZ-a Visoko, stvorio se gap vezan za rad u drugoj smjeni, a zbog specifičnosti liječene populacije mislim da je ovo pitanje urgentno.

Budući da je priliv pacijenata veliki i da se sve više i više povećava opseg pruženih usluga u ovoj službi smatram da je potrebno uložiti sve napore da bi se kadar obnovio u svrhu pružanja optimalne usluge pacijentima.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.